aanmelden
WEST-VLAAMSE GOLFBILJARTFEDERATIE

Berichten

23/11/2022Overlijden Hr. Francky Dick
omschrijvingHet WGF bestuur betuigt zijn medeleven bij het overlijden van Francky. Veel sterkte aan familie aan vrienden in deze moeilijke periode
verantwoordelijkenWgf Bestuur


26/10/2022Letterwaarden 22-23
omschrijvingHierbij de nieuwe letterwaarden voor het seizoen 2022-2023
verantwoordelijkenSpeliers Guy


26/10/2022Overgang naar nieuw wedstrijdblad
omschrijvingDe webmaster is bezig met de overstap naar het elektronisch wedstrijdblad van de BGB, zodat de ELO-punten (prestaties) automatisch worden berekend om de letterwaarde te bepalen. Daar ons programma niet voorzien was voor reeksen met verschillende speeldagen, kunnen we voorlopig niet anders dan de speeldag, week per week gereed te maken tot de webmaster van de BGB, de WGF-module klaar heeft en ons bezorgt. Voor de juiste speeldag kan je steeds terecht op de WGF-website. Daar vind je de "competitiekalender 2022-2023" bij de "formulieren" onder "algemene info".
verantwoordelijkenGuy Speliers


04/10/2022Nieuw systeem letterwaarden
omschrijvingHierbij toch enige duiding hoe de nieuwe letterwaardes tot stand zijn gekomen en zullen berekend worden vanaf dit seizoen. 

De KBGB gebruikt sedert kort een nieuwe manier om de letterwaarden te berekenen – ELO-systeem. Dit is een systeem te vergelijken met het puntensysteem dat gebruikt wordt in oa de tenniswereld, dus een waarde die na iedere officiële wedstrijd variëert bij winst of verlies én ook afhangt van de waarde van de tegenstander. Er staat ‘na iedere officiële wedstrijd’, dit wil dus zeggen, iedere wedstrijd in onze WGF competitie maar ook in gelijk welke andere competitie in verbonden aangesloten bij de KBGB, iedere bekerwedstrijd, iedere wedstrijd in de kampioenschappen enz… dus dezelfde letterwaarde in ieder verbond.

 Na overleg met bestuur KBGB werd intern beslist om vanaf dit nieuwe seizoen de berekening van de letterwaarden te laten gebeuren op basis van uw bestaande letterwaarde, gecombineerd met uw prestatie in competitie en kampioenschappen van vorig seizoen. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om alles correct te krijgen maar alles zou nu correct moeten zijn. 

Gevolg hiervan is dat wij binnenkort een nieuw wedstrijdblad zullen introduceren zodat de verwerking van de uitslagen automatisch gebeurd door de KBGB. De implementatie is momenteel aan de gang, zodra operationeel wordt u hier uiteraard van verwittigd en de nodige uitleg ontvangen.

verantwoordelijkenWgf Bestuur


03/10/2022Programma en inschrijving WVL-kampioenschappen
omschrijvingDe nodige informatie is te vinden op de WGF-website, onder 'Alegemene Info' bij 'Kampioenschap WVL'. Voor de lokaalhouders is er een blad in te vullen wanneer hun lokaal beschikbaar. Alle documenten en inschrijvingen dienen naar het nieuw email-adres verzonden te worden: wgfbiljart@gmail.com.
verantwoordelijkenGuy Speliers


09/09/2022Affiche afhalen en ophangen in lokaal
omschrijvingWGF-affiche nog af te halen, in lokaal Rumba, voor de start van de competitie, door Rozeveld, Den Gouden Osse, De Frontduif, De Vierweg, In de Welkom, Sijslohoeve en The Santiball. Het WGF-bestuur
verantwoordelijkenGuy Speliers


31/08/2022Affiche afhalen
omschrijvingDaar de letterwaarde NA het kampioenschap van België wordt bepaald, zullen de spelerskaarten later verdeeld worden. Hierdoor kunnen we alleen de affiches laten afhalen , nu op vrijdag 2 SEPTEMBER vanaf 19u in lokaal RUMBA, Ardooisestraat 104 te 8870 Emelgem-Izegem. We vragen dan ook maar 1 persoon per lokaal om deze af te halen. Wie belet is, kan deze alsnog in dit lokaal afhalen.
verantwoordelijkenGuy Speliers


02/08/2022WGF scheidsrechter - infodag en examen
omschrijvingOm WGF-scheidsrechter te worden: Infodagen: Vrijdag 26 augustus om 19u30 Zaterdag 3 september om 10u00 Examen: Zondag 28 augustus om 10u00 Zondag 4 september om 10u00 alles in lokaal Bistro Siberië, Gitsestraat 420 te 8800 Roeselare. Volgende ploegen hebben nog geen scheidsrechter volgens onze info: De La Chouffekes, Den Drieweg, Kabien D en Santiball C.
verantwoordelijkenGuy Speliers


24/07/2022Overlijden Hr. P. Degryse
omschrijvingWe vernemen het schielijk overlijden van de Heer Pieter 'Pierre Degryse' Pierre was de vader van Stefaan Degryse, uitbater van De Bolle. De begrafenis vindt plaats op zaterdag 30 juli 2022 om 10.30h in de Heilig Hartkerk, Hippoliet Spilleboutdreef te Roeselare Wij betuigen langs deze weg ons diep medelijden met dit pijnlijk verlies
verantwoordelijkenPVN


15/07/2022Kalender 2022-2023
omschrijvingBij "Formulieren" is de nieuwe competitiekalender en de lijst "wie speelt waar" te raadplegen. Gelieve opmerkingen zo vlug mogelijk naar gspeliers@hotmail.com te verzenden.
verantwoordelijkenGuy Speliers


22/06/2022Spelers vrij van transfer
omschrijvingVoor de ploegen die nog spelers zoeken: In bijlage vindt U de lijst met beschikbare spelers in West-Vlaanderen die geen overgang moeten doen. Ze staan gerangschikt van jong naar oud.
verantwoordelijkenGuy Speliers


01/06/2022Transferabele spelers 2022
omschrijving
In bijlage vindt u een lijst van de transferabele spelers voor volgend seizoen.
Deze spelers dienen een transfer uit te voeren willen ze volgend  seizoen spelen.
Deze lijst is ons bezorgd door de BGB.

verantwoordelijkenGuy Speliers


26/05/2022data transfers en nieuwe aansluitingen
omschrijvingOpgelet ! Tot 31 mei verlenging clubovereenkomst Vanaf 10 juni tot 30 juni transfers WGF en van ander verbond naar WGF Vanaf 1 juli nieuwe aansluitingen. Voor de inschrijving van de WGF-competitie, wordt er gevraagd deze tegen 15 juni in te dienen zodat de reeksindeling kan gemaakt worden en er vlugger een kalender kan opgesteld worden. Het WGF-bestuur
verantwoordelijkenGuy Speliers