WEST-VLAAMSE GOLFBILJARTFEDERATIE

Nieuw systeem letterwaarden

04/10/2022
omschrijvingHierbij toch enige duiding hoe de nieuwe letterwaardes tot stand zijn gekomen en zullen berekend worden vanaf dit seizoen. 

De KBGB gebruikt sedert kort een nieuwe manier om de letterwaarden te berekenen – ELO-systeem. Dit is een systeem te vergelijken met het puntensysteem dat gebruikt wordt in oa de tenniswereld, dus een waarde die na iedere officiële wedstrijd variëert bij winst of verlies én ook afhangt van de waarde van de tegenstander. Er staat ‘na iedere officiële wedstrijd’, dit wil dus zeggen, iedere wedstrijd in onze WGF competitie maar ook in gelijk welke andere competitie in verbonden aangesloten bij de KBGB, iedere bekerwedstrijd, iedere wedstrijd in de kampioenschappen enz… dus dezelfde letterwaarde in ieder verbond.

 Na overleg met bestuur KBGB werd intern beslist om vanaf dit nieuwe seizoen de berekening van de letterwaarden te laten gebeuren op basis van uw bestaande letterwaarde, gecombineerd met uw prestatie in competitie en kampioenschappen van vorig seizoen. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om alles correct te krijgen maar alles zou nu correct moeten zijn. 

Gevolg hiervan is dat wij binnenkort een nieuw wedstrijdblad zullen introduceren zodat de verwerking van de uitslagen automatisch gebeurd door de KBGB. De implementatie is momenteel aan de gang, zodra operationeel wordt u hier uiteraard van verwittigd en de nodige uitleg ontvangen.

verantwoordelijkenWgf Bestuur

Terug naar berichten